Ratatouille

Description

Grøntsagsgryde fra Provence

Summary

Yield
pers.
Prep time1 hour
Ingredienser

Ingredients

1dlolie
2stkløg (store)
2stkpeberfrugter
1stkauberginer
2stksquash
6stktomater (el. 2 dåser hakkede tomater)
2spskpersille (hakket)
1⁄2 basilikum (frisk)
2clvhvidløg
1spskcitronsaft
  salt, peber

Instructions

Løgene hakkes fint. Peberfrugt og aubergine skæres i terninger, der ikke må være for små. Squash skæres i 1/2 cm tykke skiver. Tomaterne halveres og indmaden skrabes ud og kasseres. Skær tomaterne i mindre stykker. Hvis der benyttes dåsetomater hældes 'vandet' fra tomaterne, inden de kommes i retten. Varm løgene i olien, indtil de er glasklare. De må ikke blive brune. Tilsæt peberfrugt, aubergine og squash og dem simre med i 5 minutter, uden at de bruner. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør rundt, indtil alt er godt blandet. Læg låg på gryden og damp grøntsagerne ved svag varme i 20-30 minutter. Grøntsagerne skal være møre.

Notes

Ratatouille kan serveres som selvstændig ret med brød eller som tilbehør til kød og fiskeretter.


0
Your rating: None

view counter
view counter