Makiruller med grøntsager

Description

Lækker sushi med tang, ris og grøntsager

Summary

Yield
pers.
Prep time1 1⁄2 hours
Ingredienser

Ingredients

200gsushi ris
1⁄2dlriseddike
1⁄2 avocado
1 gulerødder
1⁄2 agurk
2 blade nori tang

Instructions

Risene sættes til at koge.

Guleroden koges.

Risene lægges til afkøling efter endt kogning og dryppes med riseddike.

Risene vendes forsigtigt, indtil alt eddiken er absorberet.

En plade nori tang lægges ud på en sushimåtte (en slags lille sivmåtte, der er syet sammen).

Et lag ris på ca. 1 cm fordeles på tangen.

Helt tynde gulerods- og agurkestænger samt avocado i tynde skiver lægges i midten af risene.

Tangen rulles sammen med sushimåtten.

Lidt riseddike smøres på tangen, der hvor den skal lukkes til sidst.

Rullen dækkes af film og sættes til at trække 1 times tid, inden den skæres ud i 2 cm brede skiver.

Notes

Du kan selv lave det fyld til makirullerne, som du ønsker. Det kan være rejer, tun, laks, svampe eller andet. Rullerne serveres sammen med sojasauce.


0
Your rating: None

view counter
view counter