Langtidshævet bradepandebrød

Description

Groft madbrød med rugkerner, durummel og speltmel

Summary

Yield
brød
Prep time6 hours
Ingredienser

Ingredients

1dlrugkerner (skårne)
1 1⁄2dlvand
3dlyoghurt naturel
4dlvand (lunkent)
2spskolivenolie
15ggær
300gdurummel (el. speltmel)
2tsksalt
2clvhvidløg
500ghvedemel
 stkolivenolie

Instructions

Rugkerner kommes i en gryde med 1 1/2 dl vand og koges op. Lad kernerne afkøle.

Yoghurt, lunkent vand og olie blandes og gæren udrøres heri.

De afkølede kerner tilsættes sammen med durummel, salt og presset hvidløg.

Hvedemel tilsættes lidt ad gangen.

Dejen æltes godt igennem. Den må gerne være klistret.

Fordel dejen i en smurt bradepande eller beklædt med bagepapir.

Dæk dejen med et viskestykke og sæt den et køligt sted i 6-8 timer.

Sæt dejen tilbage i stuetemperatur 1 time før den skal bages.

Pensl dejen med olie.

Bag brødet ved 200 grader i 35-40 minutter.

Lad brødet afkøle på en rist.

Notes

Tips og tilbehør

Drys evt. brødet med salt og frisk rosmarin lige inden det kommer i ovnen.


0
Your rating: None

view counter
view counter