Humus

Description

Lækker tilbehør til brød fra Mellemøsten

Summary

Yield
pers.
Prep time1 1⁄2 hours
Ingredienser

Ingredients

125gkikærter
1⁄2 citron
2clvhvidløg
1 1⁄4dlvindruekerneolie
1spsktahin (sesampasta)
  salt, peber

Instructions

Kikærterne stilles i vand natten over. Før brug koges de i rigeligt, usaltet vand i ca. 1 time. Vandet hældes fra kikærterne. Vandet gemmes. Når kikærterne er afkølet, blendes de med citronsaft, olie, hvidløg og noget af det afkølede kogevand. Mængden afhænger af, hvilken en konsistens du ønsker. Til sidst tilsættes tahin. Konsistensen af humus bør ikke være for flydende, men fast uden at være klumpet. Smag til med salt og peber.

Notes

Serveres med godt brød og evt. sorte oliven.


0
Your rating: None

view counter
view counter