Fastelavnsboller med creme

Description

Fastelavnsboller med cremefyld

Summary

Yield
stk
Prep time1 1⁄2 hours
Ingredienser

Ingredients

  Creme:
2 æggeblommer
3spskrørsukker
1spskhvedemel
1stkvanillestang
2dlskummetmælk
  DEJ:
1dlskummetmælk
35ggær
3spskrørsukker
1 æg
1spsknøddeolie (el. rapsolie)
250ghvedemel

Instructions

Creme: Bland æggeblommer, sukker, hvedemel, korn fra en vanillestang og mælk i en gryde og varm det langsomt op, mens du pisker i det. Når blandingen stivner, tager du cremen af varmen og lader den afkøle.

Gær røres ud i håndvarmt skummetmælk. Rør derefter sukker, æg, olie og hvedemel i og ælt dejen god og rul den ud i en stor firkant.

Skær dejen ud i ud i 9 firkanter.

Læg en smule creme på hver firkant og rul dejen sammen om cremen. Læg bollerne på bagepapir på en bageplade - bollerne skal lægges med den side, der er blevet samlet, nedad mod pladen.

Lad bollerne hæve under et viskestykke i 45 min.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10 min.

Notes

Tips og tilbehør:

Giv evt. bollerne glasur på.


0
Your rating: None

view counter
view counter