Brun sovs

Description

Klassisk brun sovs, som vor mor lavede den

Summary

Yield
pers.
Prep time15 minutes
Ingredienser

Ingredients

25gsmør
2spskmel
4dlkartoffelvand (el. stegesky)
  salt, peber
  kulør

Instructions

Smelt smørret i en lille gryde ved jævn varme. Når smørret er smeltet, røres melet ud heri med et piskeris. Smørret og melet samler sig til en klump. Nu tilsættes væsken, hvad enten det er stegesky eller kartoffelvand, lidt efter lidt. Imen piskes der kraftigt med piskeriset. Det er vigtigt, at væsken er absorberet af smør/mel bollen, inden den næste sjat væske hældes i. Denne proces fortsætter, indtil du mener, sovsen har den rette konsistens. Nu smager du til med salt og peber samt tilsætter en lille smule kulør. Kulør giver kun sovsen farve, og du kan lave sovsen i den farve, du synes, den skal være. Der skal dog ikke bruges ret meget kulør, så pas på.

Notes

Brun sovs kan serveres til kogte kartofler og mange forskellige typer kød. Et eksempel er frikadeller, andesteg, flæskesteg eller stegt kylling.


0
Your rating: None

view counter
view counter